Gril s kamenem a jeho výhody

Gril s kamenem disponuje celou řadou předností. Především je v souladu se zdravým životním stylem a zdravějším stravováním, ke kterému se dnes mnoho lidí přiklání. Pokud se tedy snažíte jíst zdravěji, grilování se rozhodně nemusíte vyhýbat. Stačí, když si pořídíte gril s grilovacím kamenem. Takový gril splní nejen nároky, které klade zdravější žití, ale také chutnost a jednoduchost přípravy pokrmů.

Objevte gril s kamenem

Zahradní gril Grilmen 3v1 TOP

Zahradní gril Grilmen 3v1 TOP

Ne každý gril je vybaven grilovacím kamenem. Výhodou je, že mřížku u svého grilu můžete tímto kamenem bez obav nahradit. To znamená, že jestli si chcete vyzkoušet grilování na kameni, nemusíte gril kupovat nový. Pouze si dejte pozor, aby seděly rozměry kamene. Výška by měla být 3 centimetry a délka se šířkou 40×30 cm. Je však možné, že zakoupíte grilovací kameny i v atypických rozměrech.

Grilování na kameni je zdravější, protože z grilovaného masa nebo z marinády neodkapává olej do ohně. Tak totiž vznikají ony hrozivé karcinogenní látky. Další výhodou grilu s kamenem je, že maso na kameni můžete připravit i chutněji než na mřížce. I přes kámen totiž prostoupí onen charakteristický dým, který při grilování vzniká. Navíc však nehrozí spálení masa či vypálení mřížky.

Další přednost grilu s kamenem se skrývá v jeho jednoduché použitelnosti. Suroviny ke grilování pouze nakladete na desku a během několika minut můžete začít s grilováním. Dalším plusem je snadná údržba. Po grilování kámen pouze setřete mokrým hadříkem, ubrouskem nebo použijete nerezovou škrabku, kterou odstraníte nejen přebytečnou mastnotu, ale také zbytky potravin.

Komentáře uzavřeny