Žulový kámen na grilování

Grilovací kameny se dnes vyrábějí ze dvou základních materiálů. Prvním z nich je žula, druhým láva. Oba materiály jsou velmi kvalitní. Láva je však až dvojnásobně či trojnásobně dražší než žula. V tomto článku se tedy zaměříme na první zmíněné – žulové grilovací kameny. Můžete je pořídit v několika stupních zrnitosti, ve světlém i tmavém provedení.

Výhody žulového grilovací kamene

grilovací kámen žulový

grilovací kámen žulový

Žulový kámen na grilování vám poskytne jistě příjemnější a pohodlnější zážitek z grilování než obyčejná grilovací mřížka. Příprava pokrmů na tomto kameni je rychlá a také zdravá. Ačkoliv druhá vlastnost závisí i na tom, jaké potraviny grilujete. Žulový kámen je obvykle tři centimetry silný. Tento rozměr zajišťuje stabilitu a odolnost. Zároveň však nebrání přístupu dýmu od ohně k jídlu. To je po grilování samozřejmě cítit charakteristickou vůní.

Žulový kámen na grilování z české žuly

Žula je opravdu masivní na pohled. Jestliže se rozhodujete pro pořízení žulového grilovacího kamene, vyberte si takový, který je vyrobený z tradiční české žuly. Můžete zde vybírat z jemné až střední zrnitosti. Ačkoliv žulové kameny při grilování mohou způsobovat drobné praskání a na jejich povrchu se tak objevovat trhlinky. Rozhodně se tímto neznehodnocují. Praskání je zcela normální. Na životnost kamene nemá vliv – nehrozí, že by se vám během grilování úplně rozpadl.

Další velkou výhodou žulového grilovacího kamene je jeho snadná údržba. Po grilování, vlastně můžete i v průběhu, stačí kámen otřít hadříkem. Vyhněte se použití saponátu, tím byste si mohli kámen znehodnotit. Žulové kameny o standardních rozměrech 40 na 30 centimetrů zakoupíte s cenou již od 799 Kč.

Komentáře uzavřeny