Topeniště ke grilu

Topeniště ke grilu je velmi oblíbeným doplňkem, díky kterému se grilování nemusíte vzdávat ani za nepříznivého počasí nebo během chladnějších měsíců v roce. Využívá se místo přírodního topeniště, které si za pěkných letních dní můžete vytvořit na své zahradě nebo na dvorku. Ne každý ale má tu možnost. Jestliže stále chcete tradiční gril, a ne gril na elektriku nebo na plyn, určitě si přečtěte následující řádky.

Jak ke grilu instalovat topeniště

topeniště ke grilu

Při výběru topeniště je nutné zvolit správné rozměry. Nejlepší je sáhnout po topeništi, které se přímo hodí k vašemu grilu. Jestliže se však jiné topeniště bude shodovat s požadovanými rozměry, určitě jej také můžete vyzkoušet. Topeniště se běžně přichycuje na nožky grilu. Jeho výhodou je možnost volby vzdálenosti od země a grilovacího kamene, případně grilovacího roštu. Díky těmto možnostem můžete libovolně regulovat sílu ohně a najít si pro vás to správné optimum.

Jak má vypadat správné topeniště

Topeniště je velmi jednoduché. Nejčastěji je vyrobeno z pevného kovu a je opatřeno žáruvzdornou povrchovou úpravou. Ta zaručuje, že se topeniště vlivem ohně nepoškodí. Specialitou jsou například vyvýšené boční hrany, které zabraňují vypadávání oharků a popela bokem. Některá topeniště jsou vybavena speciálními otvory nebo mřížkou. Oba tyto prvky zlepšují proudění vzduchu a přispívají k lepšímu hoření ohně.

Komentáře uzavřeny