Grilovací kámen nebo rošt?

V dnešním článku si porovnáme grilování na kameni a grilování na roštu. Mnoho lidí aktuálně řeší, jaké grilování je pro ně výhodnější. Kámen i rošt většinou můžete použít na kterýkoliv gril. Pokud je však kupujete samostatně, musíte si hlídat rozměry vašeho grilu a možnosti použití. Ne vždy také můžete mřížku tak snadno nahradit a často se tedy vyplatí pořídit rovnou celý nový gril s pečícím kamenem.

Cenově dostupnější grilovací mřížka

gril s mřížkouZ finančního hlediska je výhodnější grilovací rošt. Ten se nejčastěji vyrábí z chromové oceli nebo nerezu. Pokud chcete grilovat na mřížce, sáhněte po kvalitním materiálu, který se vám po prvním zahřátí nezdeformuje a u kterého nehrozí uvolňování žádných nežádoucích látek. Gril s kamenem se vyrábí ze žuly i z lávy. Sice se vám při zahřátí neohne, ale v případě nekvalitního provedení může prasknout. Takovou závadu však většinou objevíte v prvních týdnech užívání a kámen je tak možné u prodejce reklamovat.

Grilovací kámen – zdravě, chutně a jednoduše

Grilovací kámen v sobě skrývá dvě hlavní velké výhody – grilování je zdravé a jednoduché. Je určitě vhodnější pro začátečníky než grilování na mřížce. Maso vám grilem nepropadne do ohniště a snadněji docílíte žádaného propečení. Maso nebudete mít přesušené ani nedopečené. Navíc všechna šťáva zůstane právě v něm, neodkape do ohně. Dalo by se tedy říci, že grilování na kameni je vhodnější pro začátečníky než grilování na roštu. Ze zdravotního hlediska zde nedochází k přepalování tuků a potenciálnímu vzniku karcinogenních látek.

Komentáře uzavřeny